Kihívások az erőnléti felkészítésben a koronavírus járvány alatt és után

1,5 órás élő online előadás 2020. Május 29.-én (pénteken) 20:00 + 1,5 órás online előadás felvétel

A felkészülési időszak normál esetben is fontos része a szezonnak

Jó kiindulópontot jelenthet a versenyidőszakra az eredményességhez szükséges erőnlét megteremtéséhez. Legalább ilyen fontos, hogy a jó erőnlétben lévő sportoló gyorsabban regenerálódik edzéseket és mérkőzéseket követően, jobban tolerálja az edzésterhelést és kisebb eséllyel szenved el túlterhelésből eredő sérülést. A helyzet jelenleg azonban jóval bonyolultabb, hiszen a koronavírus járvány a versenyidőszak közepén érte a sportolókat. Az elmúlt hetekben nem volt lehetőség teljes értékű edzésmunka elvégzésére otthoni körülmények között. 

felkészülés

A professzionális bajnokságok újraindulásához megfelelően fel kell készíteni a sportolókat a rendelkezésre álló rövid idő alatt, mindezt úgy, hogy a játékosok sérülésrizikója ne emelkedjen drasztikusan. Ezért is válik ismét aktuálissá a januári online előadásunk, amely a felkészülési időszak három leggyakoribb edzéstervezési kihívásáról szólt. Emellett május végén egy élő online előadást is tartunk, ahol a koronavírus által okozott helyzet jellemzőit mutatjuk be. Nagy hangsúlyt fektetünk azokra a szempontokra, amelyek segítségével a sportolónk erőnléte szinten tartható a vírusfertőzés rizikójának növelése nélkül. Legalább ilyen fontos, hogy a sportágspecifikus edzések megkezdésekor  ne terheljük túl a versenyzőt, mert az könnyen sérüléshez vezethet. 

A professzionális bajnokságok újraindulásához megfelelően fel kell készíteni a sportolókat a rendelkezésre álló rövid idő alatt, mindezt úgy, hogy a játékosok sérülésrizikója ne emelkedjen drasztikusan. Ezért is válik ismét aktuálissá a januári online előadásunk, amely a felkészülési időszak három leggyakoribb edzéstervezési kihívásáról szólt. Emellett május végén egy élő online előadást is tartunk, ahol a koronavírus által okozott helyzet jellemzőit mutatjuk be. Nagy hangsúlyt fektetünk azokra a szempontokra, amelyek segítségével a sportolónk erőnléte szinten tartható a vírusfertőzés rizikójának növelése nélkül. Legalább ilyen fontos, hogy a sportágspecifikus edzések megkezdésekor  ne terheljük túl a versenyzőt, mert az könnyen sérüléshez vezethet. 

Célunk ezzel a két előadással ebben a nehéz helyzetben segíteni a felnőtt- és utánpótlás sportolókkal dolgozó kollégák munkáját a legnagyobb nehézségeket érintő témakörök bemutatásával, gyakorlati tippekkel.

Érintett témakörök

A 3 leggyakoribb edzéstervezési kihívás a felkészülési időszakban labdajátékokban

(1,5 órás online előadás felvétel)

Z

Sérülések és sportági eredményesség kapcsolata, stábon belüli szerepkörök a sérülésmegelőzésben

Z

Terhelés növelése a felkészülés során a sérülésrizikó növelése nélkül

Z

Pihenőidőszak hosszának hatása a felkészülési időszakra

Z

Összefüggés az edzésterhelés és a sérülések között (Gabbett akut-krónikus terhelési arány)

Z

Szempontok az egyéni edzéstervezéshez a pihenőidőszakra

Z

Tesztelések a felkészülés kezdetén?

COVID-19: mire figyeljünk az erőnlét szinten tartása és a biztonságos sportba való visszatérés érdekében?

(1,5 órás élő online előadás)

Z

Miért speciális a jelenlegi helyzet?

Z

Edzéskihagyás illetve otthoni edzés hatása az erőnlétre

Z

Edzés hatása az immunrendszerre

Z

Javaslatok az erő- és állóképességi edzéshez

Z

Visszatérés a sportspecifikus edzéshez a sérülésrizikó minimalizálásával

INNOVáció

Törekszünk a nemzetközi trendeknek megfelelően a legújabb szakmai ismereteket elérhetővé tenni

GYAKORLATI SPORTTUDOMÁNY

A napi edzői munkából származó gyakorlati kérdésekre és problémákra keressük a tudományos alapokon nyugvó válaszokat.

KÖZÉRTHETŐség

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a legújabb ismereteket közérthetően tegyük elérhetővé, hogy a gyakorlati szakemberek azonnal beépíthessék a napi munkájába. 

Schuth Gábor

Erőnléti edző és sporttudományi szakember vagyok. Még TF-es hallgatóként Erasmus csereprogram keretében tanultam a sunderlandi egyetemen,  a magyarországi tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem a sport- és edzéstudomány (Sport and Exercise Science) mesterszakot. Akkoriban az egyetemen tanított  a labdarúgáshoz kapcsolódó kutatásokra szakosodott dr. Paul Bradley, aki jelenleg a Barcelona labdarúgó csapatának is sporttudományi tanácsadója. A vele való együttműködésnek köszönhetően szerezhettem szakmai tapasztalatot a sunderlandi labdarúgó akadémián teljesítményelemzőként. Továbbá szakmai tanulmányutakon vettem részt a Newcastle United labdarúgó akadémiáján és a West Bromwich felnőtt csapatánál. Ezek során  betekintést kaptam a professzionális klubok működésébe. Ráadásul olyan mérőeszközökkel ismerkedhettem meg és dolgozhattam napi szinten, amelyek itthon még nem voltak elérhetőek.  Miután hazajöttem Angliából, a 2014/2015-ös szezonban a Ferencváros utánpótlás és felnőtt csapatainál dolgoztam sporttudományi szakemberként. 2015 óta a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) dolgozom erőnléti edzőként és sporttudományi szakemberként az utánpótlás válogatottak, valamint 2016-tól kisebb megszakítástól eltekintve a felnőtt válogatott mellett.  A gyakorlati munkám mellett a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén, az MLSZ Edzőképző Központ és a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőtovábbképző Központjának képzésein óraadóként is tevékenykedek.

Neked való a csomag, ha..

esettanulmányok segítségével a gyakorlatba azonnal átültethető tudást szeretnél kapni

szeretnéd megérteni és alkalmazni az akut-krónikus terhelés arány modelljét

kíváncsi vagy, hogy melyik kondicionális képességekben várható a legnagyobb leépülés

érdekel az edzésintenzitás és az immunrendszer működésének összefüggése

nem szeretnéd fokozni a koronavírus fertőzés rizikóját a sportolódnál, mégis szinten szeretnéd tartani az erőnlétét

csökkenteni szeretnéd a sportágspecifikus edzések megkezdésekor a túlterhelésből fakadó sérülések rizikóját

Rólunk mondták

Az edzői munka mindennapjai erősen behatárolják azt az időt, amit a szakemberek önmaguk fejlesztésére tudnak fordítani. Az élethosszig tartó tanulás jegyében mindig keresem azokat a lehetőségeket, amik segíthetnek a meglévő tudás mélyítésében, új ismeretek megszerzésében. Különösen igaz ez azokkal a „forrásokkal” kapcsolatban, melyek nem csak, hogy elkötelezettek a naprakész tudás átadásában, hanem kölcsönös és előrevivő párbeszédet is folytatnak az általuk képviselt terület iránt érdeklődőkkel (bármilyen szintű előismerettel rendelkezzenek is).

Ilyen „forrásként” tekintek Schuth Gáborra illetve a sportanalitika.hu-ra is. Mindig igyekszem hozzájutni az általuk közzé tett anyagokhoz, részt venni (akár élőben, akár virtuálisan) az előadásokon, eseményeken. Náluk nem csak az aktuális tudományos eredményekről hallhatok, hanem törekednek az eredmények gyakorlati felhasználásának irányából átadni az ismereteket. Egy-egy ilyen alkalom mindig további gondolkodásra- és esetenként akár felülvizsgálatra is késztet azzal kapcsolatban, hogy mit, mikor-, és miért is teszünk a gyakorlati munka során.

dr. Woth Péter

jogász, tanár, EHF mesteredző, Nemzeti Kézilabda Akadémia

Először Gábor nevével az Erőnléti edzés a kézilabdázásban c. könyvben találkoztam, majd elkezdtem követni a sportanalitika.hu videót. Mindkét forrásból származó tapasztalat megerősített abban a szándékomban, hogy személyes konzultációra jelentkezzem. Gábort elsősorban a pulzusmonitorozás, edzés- illetve meccsterhelés kérdéskörökkel kerestem fel. Már kétszer is leültünk átbeszélni a kérdéseket, és a két alkalommal rengeteg kérdésemre megkaptam a választ, ami nyilván újabbakat nyit a fejlődni vágyó eszében. Úgy gondolom, hogy aki ebben a témakörben bármi pluszra vágyik, keresse fel Gábort. Nagyon alapos szaktudással rendelkező sportszakember, gyakorlatias és nem mellesleg remek ember, személy szerint örülök, hogy megismerhettem és csak ajánlani tudom!

Varga Dénes

masszőr, erőnléti edző

Labdarúgó -és erőnléti edzőként dolgozom felnőttekkel és gyerekekkel. Elkötelezett vagyok a preventív teljesítményfokozás mellett, így nagy örömmel töltött el mikor elindult a sportanalitika.hu, ahol rendszeresen közérthető és azonnal hasznosítható tudásanyaggal gazdagodom. Számomra az egyik legfontosabb, hogy a különböző témák vizsgálatokon alapuló körül járása és a hozzájuk kapcsolódó gyakorlati példák egy egészet alkotnak. Az itt megszerzett tudásanyagnak köszönhetően léphettem előre a sportolóim készenlétének és terhelésének monitorozásában – számomra például újdonság volt az akut-krónikus terhelési arány ilyen formában történő mérése, mely nagyban megkönnyíti az optimális terhelés nyomon követését.

Schmidt Ádám

labdarúgó edző, erőnléti edző

Kevés olyan hiteles sporttudományi szakember van, aki a folyamatos önképzés révén naprakész tudással rendelkezik. Még kevesebb, aki ezt a tudást meg is osztja az érdeklődőkkel! Gábor mindenképpen közéjük tartozik, az eddigi tapasztalataim alapján bátran kijelenthetem, érdemes tőle tanulni. Előadásaiból és publikációiból kitűnik, hogy rendszerben gondolkozik, amely stabil alapokon nyugszik. Az állóképesség témakörében tartott webinár is telitalálat volt, amely nem csak megerősített néhány dologban, hanem egyes kérdésekben más nézőpontot adott, és újdonságokkal is szolgált. Ezúton gratulálok a színvonalas ismeretterjesztéshez, további kitartást kívánok a munkádhoz!

Fülöp Tibor

sportlabor vezető- LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ

A 3 leggyakoribb edzéstervezési kihívás a felkészülési időszakban labdajátékokban

6000 Ft
  • 1,5 órás online előadás felvétel (korlátlan megtekintési lehetőséggel)
  •  Esettanulmányok segítségével a gyakorlatba azonnal átültethető tudás
  •  Szeretnéd megérteni és alkalmazni az akut-krónikus terhelés arány modelljét?
  •  Hatékonyabb egyéni felkészülési programot szeretnél tervezni a sportolóidnak?

COVID-19: mire figyeljünk az erőnlét szinten tartása és a biztonságos sportba való visszatérés érdekében?

6000 FT
  •  Élő online előadás május 29-én
  • Kíváncsi vagy, hogy melyik kondicionális képességekben várható a legnagyobb leépülés?
  •  Nem szeretnéd fokozni a koronavírus fertőzés rizikóját a sportolódnál, mégis szinten szeretnéd tartani az erőnlétét?
  •  Csökkenteni szeretnéd a sportágspecifikus edzések megkezdésekor a túlterhelésből fakadó sérülések rizikóját
  •  Az előadás videófelvétele (korlátlan megtekintési lehetőséggel)

Gyakori kérdések

Hol lesz elérhető a videófelvétel?

A jelentkezési díj befizetését követően „A 3 leggyakoribb edzéstervezési kihívás a felkészülési időszakban labdajátékokban” című előadáshoz azonnali hozzáférést biztosítunk a www.sportanalitika.hu honlapon. A vásárlás során használt felhasználónévvel és jelszóval bejelentkezve az online tréningjeim menüpont alatt érhető el az előadás felvétele. Az online tréningjeim menüpontra nem kell rákattintani, elég rámenni a kurzorral, és meg fog jelenni az előadás. Fontos, hogy a www.sportanalitika.hu oldal megnyitásakor az oldal alján megjelenő sütiket (cookie-kat) elfogadjuk, mert enélkül nem fog elindulni a videó. 

A május 29-i „A COVID-19: mire figyeljünk az erőnlét szinten tartása és a biztonságos sportba való visszatérés érdekében?” online előadás felvétele az előadást követően 5 munkanapon belül lesz elérhető ugyanitt.

Vásárlás után emailben elküldjük, a felhasználóneved és jelszavad, melyek segítségével a sportanalitika.hu “bejelentkezés” menüpontra rákattintva tudsz belépni az oldalra. 

Bejelentkezés után az “online tréningeim” lenyíló menüben találod a videókat.

Hogyan tudok jelentkezni az online előadásokra?

A megfelelő csomag kiválasztását követően add meg a számlázási adataidat és kattints a jelentkezés gombra. Nagyon fontos, hogy pontosan add meg az adataidat, mert ez alapján állítjuk ki a jelentkezési díj beérkezésétől számított 2 munkanapon belül a számlát és küldjük el e-mailben. Fizetésre közvetlen banki utalással, illetve a Barion rendszerén keresztül bankkártyával is van lehetőség.

Hogyan tudok csatlakozni az online előadáshoz?

A május 29-i „A COVID-19: mire figyeljünk az erőnléti szinten tartása és a biztonságos sportba való visszatérés érdekében?” című online előadásra legkésőbb 24 órával és 1 órával az előadás kezdete előtt e-mailben küldjük el a linket, amelyen az élő adás követhető lesz, és a chat funkció segítségével írásban lehetőség lesz kérdezni.

Érdekel az előadás, de a megadott időpontban nem biztos, hogy ráérek. Mit tegyek?

Semmi gond. A jelentkezési díj beérkezését követően „A 3 leggyakoribb edzéstervezési kihívás a felkészülési időszakban labdajátékokban” előadás felvételéhez azonnal hozzáférést kapsz, amit bármikor meg tudsz nézni. A május 29-i „A COVID-19: mire figyeljünk az erőnléti szinten tartása és a biztonságos sportba való visszatérés érdekében?” előadás felvételét pedig az előadást követő 5 munkanapon belül szintén elérhetővé tesszük, így azt is vissza tudod nézni a későbbiekben.

Van-e lehetőség vásárlást követően az előadások lemondására és pénzvisszatérítésre?

Sajnos nincs pénzvisszatérítési lehetőség a jelentkezést követően. Kivételt képez ezalól, ha az esemény az előadó hibájából nem kerül megrendezésre, és az eredeti időponttól számított 14 napon belül nem kerül pótlásra az esemény. Ebben az esetben 5 munkanapon belül visszautaljuk a jelentkezési díjat.

© Copyright 2019 – sportanalitika.hu | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Szerzői jogi nyilatkozat | ÁSZF |