Erőnléti edzés és sporttudomány a csapatsportágakban

Mit tanulhatunk más sportágakból?

100 % online konferencia 6 előadóval, kerekasztal beszélgetéssel
2022. december 3-án (szombaton) 10-14:30

Kinek szól?

erőnléti edzőknek 100%
sporttudományi szakembereknek 100%
sportági edzőknek 95%
utánpótlás edzőknek 95%
rehabilitációs edzőknek 70%
gyógytornászoknak 60%
személyi edzőknek 50%
Nevtelen-masolata-2.jpg

Ha tudatos edző/sportszakember vagy, és nem szeretnéd a szerencsére bízni az edzéseid hatékonyságát, illetve a legjobb szakemberektől szeretnél tanulni, akkor itt a helyed!

A csapatsportágakat gyakran szokták szubmaximális sportágaknak nevezni. Ez arra utal, hogy nem egy kondicionális képességben (erő, gyorsaság, állóképesség) kell kiemelkedően teljesítenie a játékosnak. Ez különbözteti meg a maratonfutástól vagy a 100 m-es sprinttől, hiszen előbbi esetében az aerob állóképesség, utóbbinál pedig a gyorsaság lesz a jól definiálható, domináns képesség. Ezzel szemben labdajátékokban mindegyik kondicionális képességben relatíve jól kell teljesítenie a játékosnak a sportág összetett igényei miatt. 

Ezen a konferencián a kézilabda, labdarúgás és vízilabda sportágakból hívtunk meg olyan előadókat, akik válogatott vagy klubcsapatukkal nemzetközi szinten is eredményesek és az ott szerzett tapasztalataikat osztják meg a konferencia résztvevőivel 30 perces előadások formájában. A kölcsönös tapasztalatcserére és a nézői kérdések megválaszolására az előadásokat követő kerekasztal beszélgetésen lesz lehetőség. 

Ha az említett sportágakban, vagy bármilyen más csapatsportágban dolgozol, esetleg úgy gondolod, hogy meríthetsz ezen sportágak tapasztalatából, akkor várunk szeretettel a konferencián! 

KÉZILABDA

HolanekZoltán

Holanek Zoltán

erőnléti edző (Győri Audi ETO KC, magyar női kézilabda válogatott)

Előadásának címe: Utánpótlás kézilabda játékosok felkészítésének stratégiai pontjai

-A Top játékosok teszt eredményei (CMJ, 10-20 m sprint, 5-10-5 agilitás, Yo-YOIR1 tesztekben)
-Az akadémián a jelenlegi helyzet a top játékosokhoz viszonyítva
-Stratégiai célok meghatározása a fizikális felkészítésben és a prevencióban
-Programok az egyes képességek a felzárkóztatásához
-Eredmények

Testnevelő-gyógytestnevelő tanár és erőnléti edző (MLSZ, MKSZ, NASM-IWI) vagyok. Korábban kézilabdáztam, ahol NBI/B-s szintig jutottam. 18 éve vagyok a Nebuló SE labdarúgó utánpótlás egyesület elnöke. Erőnléti edzői pályafutásomat a Győri ETO labdarúgó csapatánál kezdtem 2007-2013 között, amely alatt 30 év után magyar bajnoki címet nyertünk. Ezzel párhuzamosan a Győri ETO futsal csapatánál is dolgoztam. 2014-2018 között a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében a felnőtt labdarúgó válogatott erőnléti edzője voltam, a csapattal részt vettünk a 2016-os franciaországi Európa Bajnokságon. Ezzel párhuzamosan 2017-2018-ban a Gyirmót NBII-es, majd NBI-es csapatának voltam az erőnléti edzője. 2018-tól a Győri ETO női kézilabda csapatának erőnléti edzőjeként tevékenykedem, a csapattal magyar bajnokságot, magyar kupát és Bajnokok Ligáját is nyertünk. 2019 óta a magyar női kézilabda válogatott munkáját is segítem, Európa-, világbajnokságon és olimpián is részt vettem ezalatt a csapattal.

Szücs Martin

Szücs Martin

erőnléti edző (Nemzeti Kézilabda Akadémia)

Előadásának címe: Versenyidőszak kézilabdában heti egy vagy két meccs esetén utánpótláskorú sportolókkal a felnőttek között

 • -Iskolás korú játékosok terhelése heti kettő és egy meccs esetén
 • -19 év alatti átlagéletkorú csapattal a magyar első osztályban
 • -Heti periodizációs sémák, irányelvek utánpótláskorú kézilabdázóknál
 • -Egyes fizikális paraméterek jelentősége, fejlesztési irányelvek a kézilabdában

A Testnevelési Egyetemen végeztem alap és mesterszakon mint humánkineziológus, mellette több erőnléti edzői képzést is elvégeztem. 5 éve dolgozom a Nemzeti Kézilabda Akadémián mint erőnléti edző, 4 és fél éve pedig az női utánpótlás válogatottak mellett is. Ez idő alatt akadémiai csapatok mellett dolgoztam főleg, de a NEKA rendkívül fiatal csapataival az első osztályban is bizonyíthattunk egy-egy évet. Az utánpótlás válogatott mellett töltött időszak alatt kétszer nyertünk Európa Bajnokságot és elértünk egy világbajnoki ezüstérmet is. Jelenleg a NEKA női NB1-es csapata és a női junior válogatott mellett dolgozom.

LABDARÚGÁS

Kovács Bence Márk

Kovács Bence Márk

erőnléti edző, Ferencváros felnőtt labdarúgó csapat

Előadásának címe: Labdarúgók fizikai terhelésének elemzése a versenyidőszakban.

 • -Az egyéni terhelés adagolás nehézségei az egyre sűrűsödő versenynaptár mellett. A terhelés adagolása kezdők, nem kezdők valamint a perememberek tekintetében.
 • -A sűrű versenynaptár fizikai kívánalmai versenyszezonban
 • -Hogyan mérjük az edzés és mérkőzésterhelést
 • -A fizikai felkészítés kívánalmai egyén szinten
 • -Különbségek a heti terhelésben és ennek kompenzációs lehetőségei

Egyetemi tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen végeztem. 2015-ben diplomáztam Testnevelő-Edző alapképzésen, majd Testnevelő tanár – gyógytestnevelő tanárként végeztem a mester képzést 2018-ban. BSc tanulmányaim után, 2015 nyarán csatlakoztam a Ferencvárosi TC labdarúgó szakosztályához gyakornokként. A felnőtt labdarúgó csapat stábjához 2015 szeptemberében csatlakoztam, ahol azóta is megszakítás nélkül dolgozom erőnléti edző pozícióban. 2019 február óta a Magyar Testnevelési Egyetem, Sporttudományok Doktori iskola PhD hallgatója vagyok, ahol kutatási területem az elit felnőtt labdarúgók edzés és mérkőzésterhelésének monitorozása. Legnagyobb kihívás számomra, hogy miként lehet a rendkívül sűrű versenynaptár mellett is megfelelő terhelést adagolni a játékosoknak, figyelembe véve a mérkőzések során pályán töltött időt.

Schuth-Gábor-Sportanalitika-485x485-1.jpg

Schuth Gábor

erőnléti edző, sporttudományi szakember

Előadásának címe: Aktuális kérdések a labdarúgók fizikai felkészítése kapcsán

 • -Fizikai teljesítmény és eredményesség kapcsolata az elit labdarúgásban
 • -Regeneráció periodizációja: a legújabb trendek
 • -Edzésadatok értelmezése: mit jelentenek a számok?

Magyarországi tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem a sport- és edzéstudomány (Sport and Exercise Science) mesterszakot a sunderlandi egyetemen. Eközben szakmai tapasztalatot szereztem a sunderlandi labdarúgó akadémián teljesítményelemzőként. Továbbá
tanulmányutakon vettem részt a Newcastle United labdarúgó akadémiáján és a West
Bromwich felnőtt csapatánál. A 2014/2015-ös szezonban a Ferencváros utánpótlás és felnőtt csapatainál dolgoztam sporttudományi szakemberként. 2015 óta a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) dolgozom erőnléti edzőként és sporttudományi szakemberként az utánpótlás válogatottak, valamint 2016-tól kisebb megszakítástól eltekintve a felnőtt válogatott mellett. A gyakorlati munkám mellett a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén, az MLSZ Edzőképző Központ és a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőtovábbképző Központjának képzésein óraadóként is tevékenykedek.

VÍZILABDA

Ágó Renáta

Ágó Renáta

erőnléti edző (Magyar Női Vízilabda válogatott)

Előadásának címe: Vízilabda specifikus prevenciós program alkalmazása a női válogatott világbajnoki felkészülése során

 • -Vállra és lumbo-pelvic-hip komplexre fókuszáló prevenciós program elemei
 • -Progressziós lépések

Az Európa Bajnok, világbajnoki és Világliga 2. helyezett, valamint olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda válogatott erőnléti edzője vagyok 2014 óta. A gyakorlati munka mellett széleskörű oktatói tevékenységet is végzek. Az IWI személyi edző, korrektív tréner és erőnléti edző képzéseinek vezetője vagyok. Ezen kívül 16 országban oktattam a Sportrehabilitációs Tanfolyam vezető tanáraként. Emellett oktatok a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség tanfolyamain is. 

Pozsonyi-Zsolt.jpg

Pozsonyi Zsolt

erőnléti edző (Ferencváros Vízilabda szakosztály, Magyar Férfi Vízilabda Válogatott)

Előadásának címe: Utunk a dobogóra – 2022 nyári felkészülések erőnléti edző szemmel

-U18/U19 és felnőtt férfi vízilabda válogatott világversenyre történő szárazföldi felkészülése
-Milyen elvek mentén dolgoztunk a csapatokkal
-Milyen kihívásokra kell felkészülni egy erőnléti edzőnek
-Milyen periodizációt alkalmaztunk a különböző hosszúságú felkészülési időszakokban

1999-ben szerzett biológia-testnevelés szakos tanári diplomát a szombathelyi főiskolán, majd 2001-ben a Testnevelési Egyetemen testnevelő tanári diplomát. Dolgozott utánpótlás labdarúgóedzőként, később személyi edzőként. 2009-ben kezdte el a TRX edzésrendszer magyarországi népszerűsítését az R-med Kft.-vel, amely mára nemcsak a funkcionális tréning területén, de az élsportban is elterjedt és világszerte használt módszer lett. Az elmúlt 10 évben több mint kétezer edzőt oktatott és folyamatosan képezte magát nemzetközi tanfolyamokon. 2013-ban egy amerikai szakmai út keretében részt vett az EXOS phoenixi központjában egy kéthetes erőnlétiedző-továbbképzésen. 2015-ben az R-med Kft.-vel megnyitotta az R-med Performance Labet, ahol elsősorban utánpótlás és felnőtt élsportolók fejlesztésével foglalkozik. A 2012–13-as idényben Zsiga Gyula mellett az FTC-PLER férfi kézilabdacsapat erőnléti edzőjeként dolgozott. 2014–16 között a Ferencváros női labdarúgócsapatának erőnléti edzője. Mindkét évben bajnokságot és Magyar Kupát nyert a csapattal. 2017 márciusa óta az FTC férfi vízilabdacsapat erőnléti edzéseit vezeti, emellett 2018 nyarától az FTC férfi kézilabdacsapat és a Pénzügyőr női kézilabdacsapat erőnléti felkészítéséért felel. Az elmúlt években számos sportág (kajak-kenu, labdarúgás, karate, úszás, jégkorong, tenisz) válogatott sportolóinak tartott erőnléti edzéseket és a MOB Kiemelt Edző Programjában részt vevő szakemberek továbbképzésében is szerepet vállalt.

„Erőnléti edzés és sporttudomány a csapatsportágakban” című online konferencia hozzáférés:

14.990 FT

 • -Figyelem! Az előadások 2022. december 3-án 10 órától kerülnek egymás után, felvételről levetítésre. Ezt követően élő, online kerekasztal beszélgetésen kérdezhetsz az előadóktól. Ezért mindenképpen tarts velünk 10 órától kb. 14,30-ig. 
 • -Az előadások a konferencia napját (2022. december 3.) követően 31 napig visszanézhetőek lesznek. 

Gyakran ismételt kérdések

Az online konferenciát 2022. december 3-án 10 órától tartjuk. Az előadásokat technikai okokból előzetesen rögzítjük (tehát felvételről lesz megtekinthető). Az ezt követő kerekasztal beszélgetés az előadókkal viszont élő lesz, így javasoljuk, hogy tarts velünk aznap, hogy kérdezhess az előadóktól. Ennek ellenére a konferenciát követően 31 napig lesz lehetőséged visszanézni az előadásokat. 

Igen, az előadásokat követő kerekasztal beszélgetés során lesz lehetőséged online kérdezni az előadóktól. Emellett a kérdéseidet, amelyeket szeretnéd ha érintenénk a kerekasztal beszélgetés során, előzetesen is elküldheted a regisztrációt követően. 

Az „Erőnléti edzés és sporttudomány a csapatsportágakban” konferencia előadásainak és a kerekasztal beszélgetés eléréséhez szükséges linket 1 nappal az esemény előtt küldjük el a megrendeléskor megadott e-mail címre. Az eseményt követő 5 munkanapon belül egy újabb e-mailben küldjük el a linket, amelyen 31 napig még visszanézhetőek lesznek az előadások.  

A termék kiválasztását követően add meg a számlázási adataidat és kattints a jelentkezés gombra. Nagyon fontos, hogy pontosan add meg az adataidat, mert ez alapján állítjuk ki a jelentkezési díj beérkezésétől számított 2 munkanapon belül a számlát és küldjük el e-mailben. Fizetésre közvetlen banki utalással, illetve a Barion rendszerén keresztül bankkártyával is van lehetőség. Amennyiben a banki utalásos fizetést választod, a megrendeléstől számítva 3 munkanap áll rendelkezésedre ennek a teljesítéséhez. A számlát természetesen csak az utalás megérkezését követően tudjuk elküldeni.

Sajnos nincs lehetőség vásárlást követően a lemondásra és a pénzvisszafizetésre. 

A 2020. július 1-jén életbe lépett szabályozás szerint amennyiben egyéni vállalkozóként vagy cégként vásárlod meg a képzést, meg kell adnod a megfelelő adószámot, hiszen azt fel kell tüntetnünk a számlán. Ha magánszemélyként vásárlod meg a képzést, akkor nem szükséges az adószámod megadása.

Európai Uniós szabályozás alapján 2021. január 1-től csak kétlépcsős azonosítást követően lehet fizetni internetes bankkártyás vásárlás során, így a konferencia hozzáférés megvásárlásakor is. A vásárlás lépései a következők: 

1. Miután elindítottad a vásárlást, a Barion felületén add meg a bankkártya adataidat.

2. Ezután írd be az általad korábban rögzített internetes vásárlási jelszavad. Ennek elnevezése, és hogy hány számjegyből álló kód, az bankfüggő (pl.: OTP-Telekód, K&H-internetes vásárlási jelszó, Erste Bank netbank jelszó, UniCredit – Telefonbank PIN kód, Takarékbank-iPIN, MKB Bank-Online PIN-kód, Budapest Bank-internetes vásárlási jelszó, Sberbank-Sberbank online fizetési jelszó, GRÁNIT Bank-online vásárlási jelszó, MagNet Bank- Internetes vásárlási kód).

3. Add meg az SMS-ben kapott 6 számjegyű kódot. Fontos!!! Ha korábban nem állítottad be a kétlépcsős azonosítást, nem fogsz tudni bankkártyával fizetni. Kérjük, hogy ezesetben válaszd az átutalásos fizetést!