Edzés- és mérkőzésmérés újszerű megközelítése a csapatsportágakban

Hogyan építs fel egy gyakorlatban működő teljesítménymonitorozó rendszert, és érj el jobb eredményeket?

8 órás workshop | 2020. március 21.  (szombat) |  10-18:30, Movement Lab

1012 Budapest, Márvány utca 17.

Ha mindig a komfortzónán belül maradsz..

Edzőként a folyamatos fejlődés a szakma alapját képezi. Enélkül nem tudjuk a maximumot nyújtani és a lehető legjobban segíteni a játékosainknak és a csapatunknak.Sokszor szembesülünk azzal, hogy sokan ugyanazokat az edzésmódszereket és gyakorlatokat alkalmazzák újra és újra, és várják a jobb eredményeket és változást.

Ha folyamatosan a komfortzónánkon belül maradunk, akkor kisebb eséllyel hibázunk, de a fejlődésünk is megakad. Chris Barnes, több Premier Legaue csapat korábbi sporttudományi szakembere, több mint 20 év szakmai tapasztalattal a háta mögött  nyilatkozta nemrég:

„Remélem, hogy még ma is elkövetek hibákat. Mert ha nem követsz el hibákat, akkor nem próbálod eléggé feszegetni a határaidat. Hiszen a sporttudomány még mindig egy relatíve fiatal tudomány. Ha folyamatosan a komfortzónán belül mozgunk, a hibáktól félve, azzal a klubunk érdekeit sem szolgáljuk.”

Sokszor feltesszük magunknak a kérdést: valóban a lehető legjobban csináljuk? Minden helyzetben kihozzuk a maximumot a rendelkezésre álló teljesítmény monitorozó eszközökből? Vajon hogyan csinálják mindezt a világ élvonalába tartozó kluboknál?

Ha még továbbra is hiteles forrást keresel, görgess tovább és nézd meg, hogy miben tudunk segíteni, hogy még sikeresebb edző lehess.

“A legveszélyesebb kifejezés a nyelvünkben: mindig így csináltuk…” Grace Hopper

Miről lesz szó a képzésen?

Z

Hogyan mérik a terhelés alapvető összetevőit (intenzitás, terjedelem) a külföldi élcsapatoknál?

Z

Külföldön évek óta használt, itthon is sikerrel alkalmazott terhelés monitorozó rendszer (gondolkodásmód)

Z

Hogyan szabd egyénre a terhelést és ellenőrizd az elvégzett munka hatékonyságát?

Z

Hogyan valósítható meg a mérkőzésterhelés alapú felkészülés a gyakorlatban?

Z

Sportolói monitorozási ciklus lépései, azok gyakorlati alkalmazása

Z

Hogyan lehet az egyre nagyobb mennyiségű mért adatot kontextusba helyezni, és az adatot döntést segítő információvá változtatni?

Z

Hogyan lehet kategorizálni az edzésgyakorlatokat a napi és heti edzéscélnak megfelelően?

Z

Hogyan készíthető sportági, illetve posztspecifikus terhelés profil és az hogyan használható a sportoló felkészítésében?

INNOVáció

Törekszünk a nemzetközi trendeknek megfelelően a legújabb szakmai ismereteket elérhetővé tenni

GYAKORLATI SPORTTUDOMÁNY

A napi edzői munkából származó gyakorlati kérdésekre és problémákra keressük a tudományos alapokon nyugvó válaszokat.

KÖZÉRTHETŐség

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a legújabb ismereteket közérthetően tegyük elérhetővé, hogy a gyakorlati szakemberek azonnal beépíthessék a napi munkájába. 

Schuth Gábor

Erőnléti edző és sporttudományi szakember vagyok. Még TF-es hallgatóként Erasmus csereprogram keretében tanultam a sunderlandi egyetemen,  a magyarországi tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem a sport- és edzéstudomány (Sport and Exercise Science) mesterszakot. Akkoriban az egyetemen tanított  a labdarúgáshoz kapcsolódó kutatásokra szakosodott dr. Paul Bradley, aki jelenleg a Barcelona labdarúgó csapatának is sporttudományi tanácsadója. A vele való együttműködésnek köszönhetően szerezhettem szakmai tapasztalatot a sunderlandi labdarúgó akadémián teljesítményelemzőként. Továbbá szakmai tanulmányutakon vettem részt a Newcastle United labdarúgó akadémiáján és a West Bromwich felnőtt csapatánál. Ezek során  betekintést kaptam a professzionális klubok működésébe. Ráadásul olyan mérőeszközökkel ismerkedhettem meg és dolgozhattam napi szinten, amelyek itthon még nem voltak elérhetőek.  Miután hazajöttem Angliából, a 2014/2015-ös szezonban a Ferencváros utánpótlás és felnőtt csapatainál dolgoztam sporttudományi szakemberként. 2015 óta a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) dolgozom erőnléti edzőként és sporttudományi szakemberként az utánpótlás válogatottak, valamint 2016-tól kisebb megszakítástól eltekintve a felnőtt válogatott mellett.  A gyakorlati munkám mellett a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén, az MLSZ Edzőképző Központ és a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőtovábbképző Központjának képzésein óraadóként is tevékenykedek. Az Erőnléti edzés a kézilabdázásban című szakkönyv szerkesztője és társszerzője vagyok.

Neked való a képzés, ha..

szeretnéd megérteni a mérkőzésterhelés alapú erőnléti felkészítés alapelveit

szeretnél egyéni terhelési profilt alkotni a sportolódról, amely segít a hiányosságok feltárásában, az edzéstervezésben és a fejlődés nyomon követésében is

szeretnéd gyakorlati példákon keresztül megérteni a terhelési összetevőket és azok fontosságát az edzéstervezésben

szeretnéd megtudni és a gyakorlatba átültetni, hogyan mérhető az edzésterhelés akkor is, ha semmilyen drága eszköz nem áll rendelkezésedre

szeretnéd jobban megérteni az egyes edzésgyakorlatok hatásmechanizmusát a terhelési összetevők alapján, ez alapján elhelyezni a heti programban

nem akarsz lemaradni a hazai és a nemzetközi élvonalhoz képest

rengeteg kérdésed van a terhelésmonitorozással kapcsolatban, de ezeket eddig még nem merted feltenni vagy nem kaptál rá választ

szeretnél átfogó képet kapni a terhelésmonitorozásról, a mélyebb összefüggések megértésével.

Résztvevők visszajelzései alapján

1

Abszolút nem

  • Összességében mennyire szolgálta a szakmai fejlődésedet a tanfolyam?
  • Mennyire fogod tudni hasznosítani a tanfolyamon elhangzó információkat a mindennapi munkád során?
  • Mennyire felelt meg az elvárásaidnak a tanfolyam szakmai tartalma?
  • Ajánlanád-e ismerőseidnek a tanfolyamot?

10

Teljes mértékben

Rólunk mondták

Ahogy azt a tanfolyam elnevezése is mutatja, a sportolók megfelelő felkészítéséhez elengedhetetlen témát foglal magába. Az elméleti ismeretek elsajátítása mellett Schuth Gábor nagyszerű interaktív előadásmódjának és gyakorlati példáinak, valamint a tanfolyamon elvégzett feladatoknak köszönhetően egy jól alkalmazható gyakorlati tudásra tehettem szert. Gábor egy olyan szemléletmódot tárt elém, mely nem csak a labdarúgásban hasznosítható, hanem bármely sportágban, posztspecifikusan felhasználható. Ezen felül extraként több korábbi kérdésemre is választ kaptam. Köszönöm a sportanalitika.hu – nak és Schuth
Gábornak! Mindenkinek csak ajánlani tudom a tanfolyamot!

Stranigg János

NBI-es kézilabdázó

A sportanalitika mint sporttudományos tevékenység olyan tényszerű részeit mutatja meg a sportági felkészítésnek, ami eddig vak folt volt. Nagyon nagy szükségét látom, hogy minél alaposabb és tényszerűbb legyen a kondicionálás és a fizikális felkészítés. A tanfolyam során a mérkőzésmérés és kondicionális felkészítés objektív példáit és módszereit is megismerhettük részletesebben Schuth Gábornak köszönhetően. Magas színvonalon ad a gyakorlatba átültethető tudást a képzése során.

Zombori Regő

erőnléti edző, UTE labdarúgás

Gáborral a kézilabda erőnléti edzői tanfolyamon találkoztam először az elmúlt évben. Hamar szembesültem azzal a ténnyel, hogy eddig én egy, vagy maximum kettő periodizációs modellt tanultam és ismertem meg az általam elvégzett iskolákban és ez nagyon kevés. Ahhoz, hogy a megfelelő adaptáció létrejöjjön és az edzésterhelés sérülésmegelőző funkcióját is betöltse a mérkőzés és edzés terhelést is mérni kell. Erőnléti edzőként is a terhelés adagolása az egyénre szabott edzéstervek készítése csak méréssel és visszacsatolással lehetséges. Azokat a képességeket kell fejlesztenem, amelyek a mérkőzés sportágspecifikus mozgásaihoz szükségesek, tehát ismernem kell az adott sportág mozgásait
posztspecifikus bontásban -és ezek szervezetre gyakorolt hatásait. A workshop ezeken az ismereteken túl megtanítja, mit, mikor, miért mérjünk eszközzel és eszköz nélkül sportág és posztspecifikusan egyaránt- nem csak a labdarúgásban. Az objektív és szubjektív, játékosra lebontott mérési eredmények alapot adnak, hogy megtaláljuk azt a minimális ingert, amivel az adott sportoló teljesítményét maximalizálni tudjuk az aktuális teljesítő képességével és készenlétével párhuzamosan, és egyidejűleg minimalizálhatjuk a sérülések rizikóját. Amennyiben hiteles, tudományos alapokra épülő ismeretekkel rendelkező- gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve- előadótól szeretnétek tanulni akkor bármilyen szegmensében is dolgoztok a versenysportnak, csak ajánlani tudom a workshop-t.

Starhon Katalin

egyetemi adjunktus, erőnléti edző, Hoya-Pannon Egyetem Veszprém Kosárlabda

A januári “edzés- és mérkőzésmérés újszerű megközelítése a labdarúgásban” egy igazán egyedülálló képzés volt, melyet rendkívül hasznosnak találtam. A workshop alatt praktikus tudásra sikerült szert tenni, amelyet a mindennapi munkámban alkalmazni tudok, így még nagyobb segítséget nyújtva a szakedzők, erőnléti edzők számára. Bár időm legnagyobb részében jégkorongozók pre- és rehabilitációjával foglalkozom, a képzésen szerzett tudást remekül rá tudom vetíteni ezen sportágra is. Sikerült jobban megérteni a játékosinkat érő edzés és mérkőzésterhelést, ezáltal sportspecifikusabbá tenni a rehabilitációt és felgyorsítani játékosaink visszatérését az élsportba. Óriási szükségét látom az ilyen és ehhez hasonló sporttudományos képzéseknek, főként hazámban, hiszen itt ezen tudományág még gyerekcipőben jár. A képzés remek lehetőséget nyújtott számomra a minőségi továbbtanulásra és nem mellesleg a kapcsolatépítésre, hiszen sok remek szakemberrel volt alkalmam megismerkedni. Csak ajánlani tudom ezen workshopot kollégáimnak és minden sportban dolgozó szakembernek függetlenül attól, hogy éppen edző, gyógytornász vagy erőnléti edzőről legyen szó.

Keresztes Mátyás

gyógytornász, Székelyföldi Jégkorong Akadémia

Program

}

9:30 – 10:00

REGISZTRÁCIÓ

}

10:00 – 11:30

ELŐADÁS

}

11:30 – 12:00

SZÜNET

}

12:00 – 13:30

ELŐADÁS + CSOPORTMUNKA

}

13:30 – 14:30

EBÉDSZÜNET

}

14:30 – 16:00

ELŐADÁS

}

16:00 – 16:30

SZÜNET

}

16:30 – 18:00

ELŐADÁS + CSOPORTMUNKA

}

18:00 – 18:30

kérdések és válaszok,
nap lezárása

A workshop anyagát feldolgozva, néhány nappal később jutnak eszedbe kérdések, vagy elakadsz, hogyan tudnád a tanultakat a gyakorlatban alkalmazni?

Online kérdezz-felelek

Válaszd a csoportos webinárt tartalmazó csomagot, ahol lehetőséged lesz az oktatótól kérdezni, továbbá a tanfolyam során a hallgatók által legérdekesebbnek tartott tananyagból mélyebb ismeretekhez juthatsz
(a webinár időpontja április 2, csütörtök 20-21 óra)

Egyéni konzultáció

Ha egyénre szabott kérdéseid vannak, még több figyelmet szeretnél, válaszd a prémium csomagunkat, amely egy órás egyéni konzultációt is tartalmaz az oktatóval (előzetes egyeztetés alapján telefonon vagy Skype-on).

100% pénzvisszafizetési garancia

Nem vagy elégedett a képzéssel? Nem azt kaptad, amire számítottál? Jelezd nekünk az ebédszünet elejéig, és kérdés nélkül visszatérítjük a képzési díj 100 %-át.

Tanúsítvány:

A képzés elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.

Gyakori kérdések

Mennyi ideig tart az online kérdezz felelek és a személyes konzultáció?

60 perc. Az online kérdezz-felelek 2020. április 2-án 20-21 óra között lesz megtartva, ahol a Haladó csomagot választók írásban feltehetik a kérdéseiket, illetve kifejtésre kerülnek a workshopon legérdekesebbnek bizonyuló témák. 

Vásárlás után lemondhatom a képzést?

 A képzés megkezdése előtti 14. napig díjmentesen lemondható a
képzés (képzési díj 100 %-ban visszajár). A képzést megelőző 10. napig történő lemondás esetén a képzés díjának 50 %-át térítjük vissza, ha a lemondás a képzést megelőző 10 napon belül történik, akkor a képzési díj nem jár vissza. Egyéni méltányosság esetén van lehetőség a
képzést megelőző 10. napon belül egy későbbi időpontra átjelentkezni, ez azonban csak akkor lehetséges, ha újabb képzési időpont meghirdetésre került és arra legalább 10 jelentkező van.

Készíthető-e hang- és videófelvétel a workshop alatt?

Videó- és hangfelvétel szerzői jogi okok miatt nem engedélyezett a teremben. 

Hogyan tudok jegyet vásárolni?

A megfelelő csomag kiválasztását követően add meg a számlázási adataidat és kattints a jelentkezés gombra. Nagyon fontos, hogy pontosan add meg az adataidat. A jelentkezést követően 3 munkanapon belül kell a workshop díjának 100 %-át átutalni a visszaigazoló e-mailben szereplő bankszámlaszámra, ezzel válik véglegessé a jelentkezés. A befizetést követő 2 munkanapon belül küldjük a jelentkezéskor megadott adatok alapján a számlát.

Mi a helyszín pontos címe és hol tudok parkolni?

Cím: 1012 Budapest, Márvány utca 17.

Parkolás: A környező utcákban és a közeli MOM Parkban díjfizetés ellenében lehetséges.