Utánpótláskorú sportolók kondicionális képességfejlesztésének alapelvei I-II.

2 x 1,5 órás online videó anyag 

„Ne eredményes utánpótlássportolót, hanem
hosszútávon sikeres felnőtt sportolót képezz!”

Számtalanszor halljuk, hogy utánpótláskorban, 17-18 éves korig szinte minden sportágban versenyképesek vagyunk a világgal, aztán valami történik, és a nagy reményű utánpótlás sportolóink sokszor felnőtt szinten nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. A probléma nagyon összetett, ebben a két online előadásban a kondicionális képességfejlesztés oldaláról vizsgáljuk a fiatal sportolók felkészítését.

Ebben a két online előadásban szó esik azokról a legfontosabb ismeretekről a kondicionális képességfejlesztést illetően, amelyekkel minden, utánpótlás sportolókkal foglalkozó edzőnek tisztában kell lennie. Hiszen a gyermek nem „kis felnőtt”, nem lehet ugyanolyan módon terhelni, mint a felnőtt sportolókat.

A két előadás során áttekintjük a főbb kondicionális képességek fejlesztési alapelveit utánpótláskorú sportolókra vonatkoztatva. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a képességfejlesztés szenzitív időszakaira és a gyakori hibákra, amelyek a gyermekek későbbi karrierjére is komoly hatással lehetnek. Továbbá szót ejtünk a nemek közötti különbségekről és azok következményeiről is.

 

Érintett témakörök

I. Videó tartalma

Z

A biológiai érés és növekedés hatása a fizikai teljesítményre

Z

Tehetség kiválasztás és fejlesztés problémái, lehetséges megoldások

Z

Aerob és anaerob állóképesség fejlesztésének alapjai utánpótláskorban

II. Videó tartalma

Z

Erő- és robbanékonyságfejlesztés alapelvei

Z

Gyorsaságfejlesztés alapelvei

Z

Sérülésrizikó csökkentése utánpótlás sportolóknál

Rólam mondták

Köszönöm szépen a színvonalas előadást. Nagyon jól összeszedett, abszolút kézzelfogható, naprakész, használható információkat tartalmazott a videó. Ez nagyon rendben volt és nagyon kerek volt, kitérve minden kérdéses témakörre, amelyek az utánpótlásban dolgozók legnagyobb dilemmái.

Józsa Krisztián

Alba Fehérvár KC, utánpótlás edző, erőnléti edző

Úgy gondolom egy rendkívül fontos témát bontott ki a webinárium, amire nem szentelünk elegendő figyelmet. Mindezt tette úgy, hogy nem a mit csináljunk kérdésre válaszolt a témákkal kapcsolatban, hanem arra, hogy amit csinálunk, azt miért csináljuk? Szerintem ez a gondolkodásmód az, amit minél szélesebb körben el kell fogadni mert csak úgy lehet azonosulni valamivel, ha érjük a miérteket nem egyszerűen csak gyakorlatokat végzünk és adatokat gyártunk. Nagyon tetszett az érintett témakörök magyarázata, az élettani háttér ismertetése.

Kovács Bence Márk

Ferencvárosi TC-labdarúgás, asszisztens erőnléti edző

Mindkét előadást megnéztem és nagy örömömre szolgált, hogy végre van olyan jellegű képzés, ami az utánpótlás sportolók nemcsak sportág specifikus felkészítésével foglalkozik. Mivel nincs más, a felnőtt erőnléti edzőkhöz szoktam beülni “hallgatózni”; és onnan átültetni dolgokat az utánpótlásba. Nagyon tetszett, hogy kiemelten foglalkoztok a csúcsnövekedési időszakkal, mert szinte mindent, a kiválasztást, erőnléti, technika, képzést ehhez kellene igazítani a sportági edzőknek. Az elhangzottakat már holnaptól be tudom építeni az edzésmunkába, nyilván valamennyi előképzettséget feltételez, de teljesen érthető és pontosan felépített volt mindkét előadás.

Szabó Norbert

kosárlabda edző, Bajai Bácska Kosárlabda Egyesület

Egy ebben a témában kezdő ember mint én, megértettem, értettem amit mondtál. Nagyon jól fogalmaztál, érthetően magyaráztál, amit nagyon köszönök! Sok mindent tanultam, többször visszahallgatva még többet fogok tudni tanulni belőle. Sok mindenre mondtál példákat aminek nagyon örültem. Az egész előadás lenyűgözött, jól össze volt rakva szerintem. Már várom a májusi tanfolyamot, jelentkeztem rá. Ebben a témában (állóképesség, erő és gyorsaság fejlesztés) tényleg kezdő vagyok, de tanulni szeretnék, érdekelnek utánpótlás edzőként ezek a témák is. Ez az előadás most engem nagyon megfogott, remélem hasznosítani tudom az edzéseken az itt tanultakat. Egy-két szakszót nem értettem, de ezeknek utána lehet járni. 4×10 pont, gratulálok és köszönöm!

Hiba Norbert

Győri Cápák, utánpótlás labdarúgó edző

Kiváló előadás volt, ami az újdonságok mellett rendszerbe foglalta korábbi ismereteimet, tapasztalataimat a gyerekek erőedzéséről. Világossá vált, hogy erőnléti edzőként meg kell találnunk a megoldást arra, hogy a sportági edzőket meggyőzve beépítsük a közös munkába az erő fejlesztését. Ehhez az előadásban elhangzott információk, trendek, bemutatott ábrák nagyszerű segítséget nyújtanak.

Kovács Tamás

erőnléti edző, Győri ETO-labdarúgás

Schuth Gábor

Erőnléti edző és sporttudományi szakember, az Erőnléti edzés a kézilabdázásban című könyv egyik szerkesztője és társszerzője vagyok. Még TF-es hallgatóként Erasmus csereprogram keretében tanultam a sunderlandi egyetemen,  a magyarországi tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem a sport- és edzéstudomány (Sport and Exercise Science) mesterszakot. Akkoriban az egyetemen tanított  a labdarúgáshoz kapcsolódó kutatásokra szakosodott dr. Paul Bradley, aki jelenleg a Barcelona labdarúgó csapatának is sporttudományi tanácsadója. A vele való együttműködésnek köszönhetően szerezhettem szakmai tapasztalatot a sunderlandi labdarúgó akadémián teljesítményelemzőként. Továbbá szakmai tanulmányutakon vettem részt a Newcastle United labdarúgó akadémiáján és a West Bromwich felnőtt csapatánál. Ezek során  betekintést kaptam a professzionális klubok működésébe. Ráadásul olyan mérőeszközökkel ismerkedhettem meg és dolgozhattam napi szinten, amelyek itthon még nem voltak elérhetőek.  Miután hazajöttem Angliából, a 2014/2015-ös szezonban a Ferencváros utánpótlás és felnőtt csapatainál dolgoztam sporttudományi szakemberként. 2015 óta a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) dolgozom erőnléti edzőként és sporttudományi szakemberként az utánpótlás válogatottak, valamint 2016-tól kisebb megszakítástól eltekintve a felnőtt válogatott mellett.  A gyakorlati munkám mellett a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén, az MLSZ Edzőképző Központ és a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőtovábbképző Központjának képzésein óraadóként is tevékenykedek.

Vedd meg a videó csomagot, ha..

érdekelnek a legújabb ismeretek az utánpótlássportolók kondicionális felkészítését illetően

nemnek és életkornak megfelelő, hatékony edzésprogramot szeretnél tervezni a sportolóidnak

szeretnél képet kapni a fiatal sportolók kondicionális felkészítését érintő aktuális kérdésekről

szeretnéd elkerülni a gyermek későbbi karrierjét negatívan befolyásoló leggyakoribb hibákat

Gyakori kérdések

Hol lesz elérhető a videófelvétel?

Vásárlás után emailben elküldjük, a felhasználóneved és jelszavad, melyek segítségével a sportanalitika.hu “bejelentkezés” menüpontra rákattintva tudsz belépni az oldalra. 

Bejelentkezés után az “online tréningeim” lenyíló menüben találod a videókat.