Edzés- és mérkőzésmérés újszerű megközelítése a labdarúgásban

Hogyan építs fel egy gyakorlatban működő teljesítménymonitorozó rendszert, és érj el jobb eredményeket?

8 órás workshop | 2020. január 11.  |  Budapest, Novotel City Konferencia Központ
1123 Budapest, Alkotás utca 63.

Ha mindig a komfortzónán belül maradsz..

Edzőként a folyamatos fejlődés a szakma alapját képezi. Enélkül nem tudjuk a maximumot nyújtani és a lehető legjobban segíteni a játékosainknak és a csapatunknak.

Sokszor szembesülünk azzal, hogy sokan ugyanazokat az edzésmódszereket és gyakorlatokat alkalmazzák újra és újra, és várják a jobb eredményeket és változást. Ha folyamatosan a komfortzónánkon belül maradunk, akkor kisebb eséllyel hibázunk, de a fejlődésünk is megakad.

Chris Barnes, több Premier Legaue csapat korábbi sporttudományi szakembere, több mint 20 év szakmai tapasztalattal a háta mögött nyilatkozta nemrég:
„Remélem, hogy még ma is elkövetek hibákat. Mert ha nem követsz el hibákat, akkor nem próbálod eléggé feszegetni a határaidat. Hiszen a sporttudomány még mindig egy relatíve fiatal tudomány. Ha folyamatosan a komfortzónán belül mozgunk, a hibáktól félve, azzal a klubunk érdekeit sem szolgáljuk.

Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, hogy valóban a legjobban csináljuk, kihozzuk-e a maximumot minden helyzetben, hatékonyan használjuk-e összes eszközt, rendszert, lehetőséget?
Bele tudnánk-e tekinteni, hogy miként csinálják a világ élvonalában?

Ha még továbbra is hiteles forrást keresel, görgess tovább és nézd meg miben tudunk segíteni, hogy még több haza edző legyen sikeres.

“A legveszélyesebb kifejezés a nyelvünkben: mindig így csináltuk…” Grace Hopper

Miről lesz szó a képzésen?

Z

Hogyan mérik a terhelés alapvető összetevőit (intenzitás, terjedelem) a külföldi élcsapatoknál?

Z

Külföldön évek óta használt, itthon is sikerrel alkalmazott terhelés monitorozó rendszer (gondolkodásmód)

Z

Hogyan szabd egyénre a terhelést és ellenőrizd az elvégzett munka hatékonyságát?

Z

Hogyan valósítható meg a mérkőzésterhelés alapú felkészülés a gyakorlatban?

Z

Sportolói monitorozási ciklus lépései, azok gyakorlati alkalmazása

Z

Hogyan lehet az egyre nagyobb mennyiségű mért adatot kontextusba helyezni, és adatot döntést segítő információvá változtatni?

Z

Hogyan lehet kategorizálni az edzésgyakorlatokat a napi és heti edzéscélnak megfelelően?

Z

Hogyan készíthető sportági, illetve posztspecifikus terhelés profil és az hogyan használható a sportoló felkészítésében?

INNOVáció

Törekszünk a nemzetközi trendeknek megfelelően a legújabb szakmai ismereteket elérhetővé tenni

GYAKORLATI SPORTTUDOMÁNY

A napi edzői munkából származó gyakorlati kérdésekre és problémákra keressük a tudományos alapokon nyugvó válaszokat.

KÖZÉRTHETŐség

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a legújabb ismereteket közérthetően tegyük elérhetővé, hogy a gyakorlati szakemberek azonnal beépíthessék a napi munkájába. 

Schuth Gábor

Erőnléti edző és sporttudományi szakember vagyok. Még TF-es hallgatóként Erasmus csereprogram keretében tanultam a sunderlandi egyetemen,  a magyarországi tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem a sport- és edzéstudomány (Sport and Exercise Science) mesterszakot. Akkoriban az egyetemen tanított  a labdarúgáshoz kapcsolódó kutatásokra szakosodott dr. Paul Bradley, aki jelenleg a Barcelona labdarúgó csapatának is sporttudományi tanácsadója. A vele való együttműködésnek köszönhetően szerezhettem szakmai tapasztalatot a sunderlandi labdarúgó akadémián teljesítményelemzőként. Továbbá szakmai tanulmányutakon vettem részt a Newcastle United labdarúgó akadémiáján és a West Bromwich felnőtt csapatánál. Ezek során  betekintést kaptam a professzionális klubok működésébe. Ráadásul olyan mérőeszközökkel ismerkedhettem meg és dolgozhattam napi szinten, amelyek itthon még nem voltak elérhetőek.  Miután hazajöttem Angliából, a 2014/2015-ös szezonban a Ferencváros utánpótlás és felnőtt csapatainál dolgoztam sporttudományi szakemberként. 2015 óta a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) dolgozom erőnléti edzőként és sporttudományi szakemberként az utánpótlás válogatottak, valamint 2016-tól kisebb megszakítástól eltekintve a felnőtt válogatott mellett.  A gyakorlati munkám mellett a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékén, az MLSZ Edzőképző Központ és a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőtovábbképző Központjának képzésein óraadóként is tevékenykedek.

Neked való a képzés, ha..

nyitott vagy az újdonságokra

ha szeretnéd gyakorlati példákon keresztül megérteni, hogy a modern élsportban miért nem lehet csapatszinten edzést tervezni és visszacsatolást adni

ha szeretnél tudatosabban edzéseket tervezni

ha szeretnél hatékonyabb és személyre szabottabb edzésprogramot összeállítani a sportolóidnak

ha nem akarsz lemaradni a hazai és a nemzetközi élvonalhoz képest

Rólunk mondták

Az oldal óriási segítséget nyújt a munkánkban, ugyanis a napi feladatok mellett folyamatosan naprakésznek kell lenni az új ismeretekkel, módszerekkel, trendekkel. A sportanalitika.hu-n a legfrissebb kutatási eredmények kerülnek bemutatásra teljesen érthetően, így megspórolva rengeteg időt és energiát, amit a cikkek megtalálására, lefordítására fordítanánk. Szerintem az oldal legnagyobb előnye, hogy azonnal a pályán alkalmazható információkat kapunk és ezt be tudjuk építeni a sportolóink felkészítésébe. Összegezve szerintem a sportanalitika.hu kiváló felületet biztosít az erőnléti szakembereknek a fejlődésre, a legfrissebb információk begyűjtésére és ezek alkalmazására.

Kovács Tamás

Győri ETO labdarúgó csapatának erőnléti edzője

sportanalitika.hu egyedülálló és hiánypótló szakmai kezdeményezés  Magyarországon! A legújabb tudományos kutatásokat bemutató szakmai tartalmak nem csak az erőnléti edzőknek, de a szakedzőknek is nagyon sok értékes tudást biztosítanak. Én magam is rendszeres látogatója vagyok az oldalnak és folyamatosan tanulok Gábor prezentációiból. Tegyél Te is így!

Pozsonyi Zsolt

erőnléti edző, TRX Master Trainer, a Fradi NBI-es férfi kézilabda és Bajnokok Ligája győztes vízilabda csapatának erőnléti edzője

Labdarúgó -és erőnléti edzőként dolgozom felnőttekkel és gyerekekkel. Elkötelezett vagyok a preventív teljesítményfokozás mellett, így nagy örömmel töltött el mikor elindult a sportanalitika.hu, ahol rendszeresen közérthető és azonnal hasznosítható tudásanyaggal gazdagodom. Számomra az egyik legfontosabb, hogy a különböző témák vizsgálatokon alapuló körül járása és a hozzájuk kapcsolódó gyakorlati példák egy egészet alkotnak. Az itt megszerzett tudásanyagnak köszönhetően léphettem előre a sportolóim készenlétének és terhelésének monitorozásában – számomra például újdonság volt az akut-krónikus terhelési arány ilyen formában történő mérése, mely nagyban megkönnyíti az optimális terhelés nyomon követését.

Schmidt Ádám

labdarúgó edző, erőnléti edző

A Gábor által létrehozott weblap és szakmai közösségi fórum hiánypótló szerepet tölt be a magyar sporttudományos életben, valamint a teljesítményfokozás területén dolgozó edzők közösségében. Részletes, ugyanakkor közérthető témaelemzései rengeteg hasznos elméleti és gyakorlati információval segíthetik az erőnléti edzők mindennapi munkáját. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben megrendezésre kerülő workshopok kiváló alkalmat biztosítanak számunkra a folyamatos fejlődésre, mellyel tovább segíthetjük a hazai élsport előmenetelét.

Granyák Dominik

erőnléti edző, Békéscsabai Labdarúgó Akadémia

Program

}

8:30 – 09:00

REGISZTRÁCIÓ

}

9:00 – 10:30

ELŐADÁS

}

10:30 – 11:00

SZÜNET

}

11:00 – 12:30

ELŐADÁS + CSOPORTMUNKA

}

12:30 – 13:30

EBÉDSZÜNET

}

13:30 – 15:00

ELŐADÁS

}

15:00 – 15:30

SZÜNET

}

15:30 – 17:00

ELŐADÁS + CSOPORTMUNKA

}

17:00 – 17:30

kérdések és válaszok,
nap lezárása

A workshop anyagát feldolgozva, néhány nappal később jutnak eszedbe kérdések, vagy elakadsz, hogyan tudnád a tanultakat a gyakorlatban alkalmazni?

Csoportos Skype konzultáció

Válaszd a csoportos Skype konzultációt tartalmazó csomagot, ahol lehetőséged lesz az oktatótól kérdezni

Csoportos Skype + egyéni konzultáció

Ha egyénre szabott kérdéseid vannak, még több figyelmet szeretnél, válaszd a prémium csomagunkat, amely egy órás egyéni konzultációt is tartalmaz az oktatóval (előzetes egyeztetés alapján telefonon vagy Skype-on).

100% pénzvisszafizetési garancia

Nem vagy elégedett a képzéssel? Nem azt kaptad, amire számítottál? Jelezd nekünk az ebédszünet elejéig, és kérdés nélkül visszatérítjük a képzési díj 100 %-át.

Gyakori kérdések

Mennyi ideig tart a személyes és a skype csoportos konzultáció?

 60 perc. A Skype konzultáció kis csoportokban történik, ahol a haladó vagy prémium csomagot választók számának függvényében lehet választani az oktató által megadott Skype időpontok közül, a képzést követő 14 napon belül.

Vásárlás után lemondhatom a képzést?

A képzés megkezdése előtti 14. napig díjmentesen lemondható a képzés (képzési díj 100 %-ban visszajár). A képzést megelőző 10. napig történő lemondás esetén a képzés díjának 50 %-át térítjük vissza a lemondást követő 5 munkanapon belül, ha a lemondás a képzést megelőző 10 napon belül történik, akkor a képzési díj nem jár vissza. Egyéni méltányosság esetén van lehetőség a képzést megelőző 10. napon belül egy későbbi időpontra átjelentkezni, ez azonban csak akkor lehetséges, ha újabb képzési időpont meghirdetésre került és arra legalább 10 jelentkező van. 

A workshop megtartásának feltétele, minimum 10 fő részvétele. Ennek hiányában fenntartjuk a jogot a képzés egyoldalú törlésére, ekkor a befizetett képzési díjat visszafizetjük a jelentkezőknek. 

Készíthető-e hang- és videófelvétel a workshop alatt?

Videó- és hangfelvétel szerzői jogi okok miatt nem engedélyezett a teremben. 

Hogyan tudok jegyet vásárolni?

A megfelelő csomag kiválasztását követően add meg a számlázási adataidat és kattints a jelentkezés gombra. Nagyon fontos, hogy pontosan add meg az adataidat, mert ez alapján állítjuk ki a számlát és a megadott e-mailre küldjük ki. A képzési összeg beérkezését követően válik véglegessé a jelentkezésed, amelyről e-mail értesítést küldünk. 

A jelentkezést (és a visszaigazoló e-mail megérkezését) követő 3 munkanapon belül kell a képzés díjának 100 %-át átutalni a megadott bankszámlaszámra. 

Mi a helyszín pontos címe és hol tudok parkolni?

Cím: Budapest, 1123 Budapest, Alkotás utca 63.

Parkolás: díjköteles a hotel saját parkolójában, a MOM Park mélygarázsában vagy a környező utcákban.